Την Τετάρτη 7/12/22 οι Γ και Δ τάξεις με συνοδούς τις Δασκάλες κ. Μπίκα Αμαλία, κ. Καλαντζή Κατερίνα και την Εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας κ. Καυκιά Χριστίνα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στον νομό Φθιώτιδας με τρεις προορισμούς: τη γαλακτοβιομηχανία Λαμίας «ΛΑΜΙ» τον τηλεοπτικό σταθμό STAR κεντρικής Ελλάδας και το κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Στη γαλακτοβιομηχανία, τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων και τη διατροφική τους αξία, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου και είδαν και τη διαδικασία εμφιάλωσης του γάλακτος. Στο τέλος με χαρά δεχτήκανε από ένα κουτί σοκολατούχο γάλα καθώς και μια χάρτινη συσκευασία για να τη διαμορφώσουν μόνα τους σε κουτί.

 

Στον τηλεοπτικό σταθμό  οι μαθητές ξεναγήθηκαν  από δύο παρουσιαστές και τον σκηνοθέτη στους διαφορετικούς χώρους που γίνονται τα δελτία ειδήσεων, οι αθλητικές εκπομπές και οι εκπομπές συζητήσεων με διάφορους προσκεκλημένους. Είχαν την ευκαιρία  να δουν πώς οι παρουσιαστές των ειδήσεων βλέπουν τα λόγια τους την ώρα του δελτίου (autocue),  να ενημερωθούν για τη λειτουργία του control room (συστήματα επικοινωνίας με το studio, τους παρουσιαστές, τους καλεσμένους, τις εξωτερικές συνδέσεις, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στον αέρα) να παρακολουθήσουν το παιδικό πρόγραμμα που μεταδιδόταν εκείνη την ώρα και  να διατυπώσουν τις απορίες τους.

 

Το κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών περιλαμβάνει τρεις αίθουσες, τις εφαρμογές των οποίων έχει επιμεληθεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η συλλογή του εκπαιδευτικού υλικού είναι βασισμένη στην ιστορία του Ηροδότου και σε αρχαιολογικές έρευνες.  Ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα, που ονομάζεται ‘Διηνέκης’, όπου φορώντας ειδικά γυαλιά, παρακολουθήσαμε την ταινία εικονικής πραγματικότητας  στην οποία προβάλλονται ιστορικά στοιχεία για τη Μάχη και τον πολεμικό εξοπλισμό των Ελλήνων.  Στην  αίθουσα, που ονομάζεται ‘Θερμοπύλες’, τα παιδιά ενεργοποιώντας με την αφή τους τις οθόνες των ειδικών διαδραστικών τραπεζιών πήρανε με τρόπο εύληπτο όλες τις πληροφορίες, σχετικά με την ιστορία της Μάχης, αλλά και το γενικό ιστορικό περίγραμμα των Περσικών Πολέμων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »