Το ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη” του δήμου Καρπενησίου φιλοξενήθηκε στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού σχολείου την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στα πλαίσια του 2ου τουρνουά Boccia που διεξάγεται στην πόλη μας.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ, οι συνοδοί τους και οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνα Μπουμπουρή και Χαλκιάς Ιωάννης συνάντησαν τους μαθητές της έκτης τάξης με σκοπό την επίδειξη και ανάλυση του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia αλλά και την ανάδειξη των τεσσάρων μαθητών που θα εκπροσωπούσαν το σχολείο μας στους τελικούς Boccia που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου στις 26 Απριλίου 2024.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο για 2η συνεχή χρονιά αναδείχτηκε νικητής στους τελικούς του Boccia απέναντι στον πραγματικά άξιο και μεγάλο αντίπαλο ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη”.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις των παιδιών του ΚΔΑΠ μεΑ αποδεικνύουν έμπρακτα την δυνατότητα που δίνει ο αθλητισμός στα άτομα μεΑ για εξέλιξη, εξωστρέφεια, κοινωνικοποίηση και δυναμική παρουσία στο πλαίσιο μιας κατάλληλα οργανωμένης κοινωνίας.

Η ατμόσφαιρα που πραγματοποιείται το τουρνουά στην πόλη μας είναι ιδιαίτερα συγκινητική καθώς σε ένα κλίμα σεβασμού και ευπρέπειας συναντώνται οι μαθητές της έκτης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης, οι μαθητές από το ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό δημοτικό σχολείο όπως επίσης και από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το ΚΔΑΠ μεΑ “Ανεμώνη”.

Ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός: η ανάδειξη της συμπερίληψης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα ως ύψιστες παιδαγωγικές και κοινωνικές αξίες.

Τους μαθητές της έκτης τάξης συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Κοντομήτρου Κωνσταντία, Βογδάνος Δημήτριος και Καώνη Αγγελική.

Δείτε video από το Συμβαίνει Τωρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »