Μια όμορφη και ελκυστικά  γλυκιά επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ Τάξης του σχολείου μας στο <<Γλυκοπλαστείο>> της πόλης μας , την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 .Εκεί τους υποδέχτηκε  με φιλικότητα και ευγένεια η ζαχαροπλάστης  κα Αρετή Κωστοπούλου και τους έκανε μια σύντομη ξενάγηση στο  μαγικό κόσμο των γλυκών.

Στη συνέχεια εντυπωσιάστηκαν από τα μηχανήματα  και τον εξοπλισμό ενός επαγγελματικού χώρου.

Η πραγματική  όμως διασκέδαση ξεκίνησε  όταν τα   παιδιά  φόρεσαν σκουφάκια  και πήραν θέσεις στους  πάγκους  του εργαστηρίου. Ο ζαχαροπλάστης κ. Δημήτρης  Φούκας  με υπομονή και καλοσύνη τους εξήγησε τις διάφορες τεχνικές  που χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική και τους έδειξε τρόπους διακόσμησης . Είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη ζαχαρόπαστα  και άλλα υλικά διακόσμησης  και να φτιάξουν τις δικές τους ευφάνταστες  δημιουργίες  πάνω στα πασχαλινά αυγά.. Έπειτα , έπλασαν πασχαλινά κουλούρια και η ικανοποίηση και υπερηφάνεια  ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους.

Τέλος , απόλαυσαν τα παγοτίνια – κεράσματα  του Γλυκοπλαστείου.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι της επίσκεψης κα Β. Μήλα και κα Δ. Βουτσέλη  ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του Γλυκοπλαστείου  για την πολύ γλυκιά φιλοξενία και εύχονται εύγεστες  και πρωτότυπες δημιουργίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »