“Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ” αποτελεί το αντικείμενο στο μάθημα “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” των τάξεων Β2′ και Δ’ την φετινή σχολική χρονιά. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο θέμα που μέρα με τη μέρα μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο απίστευτης γνώσης που όσο πιο πολύ τον γνωρίζουμε τόσο πιο πολύ σεβόμαστε την μέλισσα και αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της στη ζωή του πλανήτη μας.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 προσκεκλημένος στο σχολείο και στο μάθημά μας ήταν ο γεωπόνος κ. Κεφαλάς Δημήτρης. Ο κ. Κεφαλάς μίλησε στους μαθητές μας για τα μελισσοκομικά φυτά, τις ασθένειες και τους κινδύνους που συχνά απειλούν τις μέλισσες αλλά και για μικρά μυστικά από τον κόσμο αυτών των μοναδικών εντόμων.

Η ομιλία του κ. Κεφαλά υποστηρίχτηκε από δύο φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Ο κ. Κεφαλάς εκτός από την αξιόλογη παρουσίαση με εικόνα και βίντεο έφερε στο σχολείο μας βασικά εργαλεία του εξοπλισμού του μελισσοκόμου, κερήθρες αλλά και μια κυψέλη που ενθουσίασαν πραγματικά τα παιδιά!!!

Η επίσκεψη έκλεισε με ένα δώρο έκπληξη του κ. Κεφαλά στους μικρούς μαθητές, ένα βαζάκι με μέλι! Η επίσκεψη του κ. Κεφαλά ήταν ένα αξιόλογο μάθημα, ο δε ενθουσιασμός του, το μεράκι του για τα μελίσσια και η αμεσότητά του μετέτρεψαν την παρουσίαση σε μια μοναδική εμπειρία!!!

Εγκάρδιες ευχαριστίες από την υπεύθυνη των “Εργαστηρίων Δεξιοτήτων” κ. Κοντομήτρου Κωνσταντία, τους Εκπαιδευτικούς  Β1 κ. Σικαρίδου Δέσποινα, Β2 Σιδέρη Ευαγγελία, Δ κ. Μπίκα Αμαλία και τους μαθητές των Τάξεων του σχολείου μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »