Μέσα σε κλίμα εορταστικό και χαρούμενο οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους την Τρίτη 19/12/2023 και η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας γέμισε με γιορτινές μελωδίες, θεατρικά δρώμενα και πολλά φωτεινά χαμόγελα. Μια γιορτή για την οποία τα παιδιά κόπιασαν με πολύωρες πρόβες και τελικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με περίσσιο κέφι, ενθουσιασμό και γιορτινή διάθεση.

Το κοινό συγκινήθηκε με το θεατρικό του Β1 και την αναπαράσταση της νύχτας των Χριστουγέννων. Η σκηνή γέμισε με αγγέλους, βοσκούς, μάγους και αστέρια όπου όλοι μαζί πλαισίωναν την φάτνη , την Παναγία και τον Ιωσήφ. Οι απαλές μελωδίες και τα μουσικοχορευτικά κομμάτια ταξίδεψαν τον κόσμο στην μακρινή Βηθλεέμ, που εκείνη την ώρα φάνηκε να ήρθε πιο κοντά.

Αμέσως μετά, οι θεατές που παρακολούθησαν το θεατρικό του Β2, «Το σκουφί του Άι Βασίλη»,  ξαναέγιναν παιδιά με τον καλικάντζαρο και τη σκανταλιά του να κλέψει το σκουφί του Άι Βασίλη, γέλασαν με τα κόλπα των ξωτικών, χόρεψαν με τις νεράιδες, τις χιονονιφάδες και τα αστέρια και γέμισαν χαρά όταν τα παιδιά με το Πνεύμα των Χριστουγέννων έδωσαν την λύση στην σκανταλιά του καλικάντζαρου.

Ακολούθησε η Αλφαβήτα του Δωδεκαήμερου, όπου τα παιδιά κι από τα δύο τμήματα αναφέρθηκαν σε όλες τις γιορτές των δώδεκα εορταστικών ημερών με τετράστιχα ποιήματα. Τα θεατρικά και τα ποιήματα συνόδευαν τραγούδια χριστουγεννιάτικα και κάλαντα, τα οποία τα παιδιά τα τραγούδησαν με πολύ κέφι και ρυθμό.

Η γιορτή ενθουσίασε τους καλεσμένους και όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν ανταμείφθηκαν με ένα δυνατό χειροκρότημα.

Στην έξοδο περίμενε τους γονείς και μια ακόμη έκπληξη, καθώς μαζί με την χριστουγεννιάτικη αγορά που είχε προαναγγελθεί ότι θα υπάρχει, η  Έκτη τάξη με όργανα έψελνε τα κάλαντα και συνέχιζε μ’ αυτόν τον τρόπο το εορταστικό κλίμα και στην αυλή.

Η εκδήλωση έκλεισε με συγκίνηση αλλά και χαρά, έβαλε όλους μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων και προετοίμασε τις καρδιές όλων για την μεγάλη αυτή γιορτή.

Συντελεστές της γιορτής: Δέσποινα Σικαρίδου, Εβελίνα Σιδέρη, Κωνσταντία Κοντομήτρου, Δήμητρα Βουτσέλη, , Όλγα Ρούμτσιου, Πηνελόπη Μπάρκα, Γεωργία Φουντουλάκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »