Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, επισκέφτηκε το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος η Β’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων του σχολείου με θέμα «τη μέλισσα».

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετέχουν 21 μαθητές, οι οποίοι αρχικά περιηγήθηκαν από την κ. Βασιλική Λάππα, υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος, στο εργαστήρι της άγριας πανίδας και συζήτησαν για τον θεμελιώδη ρόλο της μέλισσας στην διαδικασία της επικονίαση. Στη συνέχεια, με την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης του Τμήματος κ. Μάντζαρη Ελένη επεξεργάστηκαν ένα μικρό εκπαιδευτικό βιβλίο (mini book) και έμαθαν για την αξία της βιοποικιλότητας στον πλανήτη μας και την ανάγκη διατήρησής της.

Τέλος επισκέφτηκαν το εργαστήρι Δασικής Βοτανικής του καθηγητή κ. Γιώργου Φωτιάδη, στο οποίο έμαθαν για τα κύρια μελισσοκομικά φυτά της Ελλάδας αλλά και πως η δραστηριότητα των μελισσών σε συνδυασμό με τη μεγάλη βιοποικιλότητα φυτών διαμορφώνει την ποιότητα του ελληνικού μελιού.

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ευχαριστεί πολύ τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και τους μαθητές τους, που συνεργάστηκαν μαζί μας και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τη μελισσοκομία.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι Εκπαιδευτικοί: Σικαρίδου Δέσποινα, Σιδέρη Ευαγγελία, Κοντομήτρου Κωνσταντία, Μπάρκα Πηνελόπη

 

ΠΗΓΗ: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »