Εμείς οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ ΄ τάξης προκειμένου να ενημερωθούμε για την δικαστική εξουσία, επισκεφτήκαμε το Δικαστήριο της πόλης μας .Μας εξήγησαν πως γίνεται μια δίκη και ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν. Στα Δικαστήρια πηγαίνουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να λύσουν μια διαφωνία μεταξύ τους.

Σε μια δίκη συμμετέχουν ο δικαστής ο οποίος αποφασίζει δίκαια τι θα συμβεί, ο κατηγορούμενος και ο δικηγόρος του, ο οποίος υποστηρίζει τον κατηγορούμενο, ο κατήγορος επίσης με τον δικηγόρο του, ο εισαγγελέας και ο γραμματέας όπου γράφει σε χαρτί ή σε υπολογιστή όσα λέγονται κατά τη διάρκεια μιας δίκης. Οι μάρτυρες εξηγούν το τι είδαν ή τι πιστεύουν για το περιστατικό. Οι ένορκοι οι οποίοι είναι επιλεγμένοι πολίτες που παρακολουθούν ή συμμετέχουν στη δίκη.

Έπειτα ανεβήκαμε στον πάνω όροφο όπου μας είπαν περισσότερες πληροφορίες για τον ρόλο του γραμματέα .

Χαρήκαμε πολύ που επισκεφτήκαμε και γνωρίσαμε τους χώρους ενός δικαστηρίου και θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε μια δίκη. Μαζί μας ήταν και οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του σχολείου μας.  Οι εκπαιδευτικοί που μας συνόδευσαν σε αυτήν την επίσκεψη ήταν: ο κ. Δ. Βογδάνος, η κα Δ. Βουτσέλη , η κα Α. Καώνη και η κα Β. Μήλα. Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου για την θερμή υποδοχή και άριστη ξενάγηση και ενημέρωση.

Το άρθρο επιμελήθηκαν οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης: Αναστασία Μπακογιώργου και Γεωργία Κακαβιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »