Νέοι ορίζοντες! Σε συνέχεια της συνεργασίας του σχολείου μας με το σχολείο Szkola Podstavova της Πολωνικής πόλης Ostrow Wielkopolskim, μέσα από το πρόγραμμα Erasmus, τα φετινά Χριστούγεννα, οι τάξεις ΣΤ των δύο σχολείων ξεκίνησαν μια καινούρια δράση με σκοπό αρχικά την γνωριμία μεταξύ τους μέσω αλληλογραφίας.

Μετά την ευγενική πρόσκληση από την εκπαιδευτικό της Αγγλικής του πολωνικού σχολείου, οι μαθητές της ΣΤ του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Έφτιαξαν γιορταστικές κάρτες και έγραψαν γράμματα απαντήσεις στα γράμματα των παιδιών της Πολωνίας.

Ανταλλάξαμε γλυκά, μπρελόκ, ζωγραφιές, ευχές, αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα παιδιά μπορούν να εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα. Είναι ένα πρόγραμμα που με μεγάλο ενθουσιασμό κι απ΄ τις δύο πλευρές θα συνεχιστεί με νέες, διάφορες δράσεις σε εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, πολιτισμικά θέματα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη δράση που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές , μαθήτριες του σχολείου μας να έρθουν σε επαφή με παιδιά της ηλικίας τους από την Πολωνία! Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ewa Mucha-Lewicka για την πρόσκληση. Ευχαριστούμε την Εκπαιδευτικό Αγγλικών του σχολείου μας κ. Χριστίνα Καυκιά και τους μαθητές, μαθήτριες της ΣΤ τάξης για τη συμμετοχή.
Το πρόγραμμα Erasmus άνοιξε νέους δρόμους για τα παιδιά!
Το σχολείο αλλάζει. Εκτινάσσονται στα ύψη όλες οι δυνατότητες μαθητών και εκπαιδευτικών.
Και τα γράμματα από Ελλάδα παρελήφθησαν από τους μαθητές της ΣΤ Τάξης στην Πολωνία. Η αλληλογραφία έλαβε χώρα στα αγγλικά και αποτελεί απόδειξη ότι γνωρίζοντας ξένες γλώσσες έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε νέους φίλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »