Στις 22/12/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας για να συναντήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό και να συζητήσουμε για την Περιφέρειά μας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2014 και καθώς εκλέχτηκε ξανά θα συνεχίσει το έργο του από το ίδιο πόστο και την επόμενη τετραετία.

Μας είπε ότι συντονίζει  τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και εκτελεί τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη. Συνεργάζεται με τους δύο (2) Δήμους της Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου και τον Δήμο Αγράφων για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως καθαρισμό δρόμων από κατολισθήσεις, αποχιονισμό κ.λ.π.  Ασχολείται επίσης με την ανάπτυξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάνοντας έργα ανάδειξης πολιτιστικού περιεχομένου (δράσεις σε μουσεία, υλοποίηση προγραμμάτων και παραστάσεων κ.λ.π.). Μεγάλη είναι και η ενασχόλησή του με την μελέτη, την υλοποίηση και τον προγραμματισμό τεχνικών έργων υποδομής, που η περιοχή μας ειδικά τα έχει μεγάλη ανάγκη καθώς είναι ορεινή.

Τέλος του τραγουδήσαμε τα κάλαντα και μας κέρασε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Οι εκπαιδευτικοί που μας συνόδευσαν ήταν ο κ. Δ. Βογδάνος, η κα. Δ. Βουτσέλη, η κα Α. Καώνη και η κα. Β. Μήλα.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και για την πολύ κατανοητή ενημέρωση.

Το άρθρο επιμελήθηκαν οι μαθήτριες της Στ’ τάξης: Νεφέλη Ζαρμπούτη, Μαριλένα Κουκλάρα, Χαρίκλεια Πρίμπα και Δέσποινα Χριστοπούλου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »