Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κ.Π.Α. και συγκεκριμένα στην ενότητα «Η εκκλησία», στις 7 Νοεμβρίου 2023 ο Πατέρας Κωνσταντίνος Μακράκης επισκέφτηκε την ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας για να λύσει τις απορίες των μαθητών σχετικά με την εκκλησία και τη χριστιανική πίστη.

Μερικές από τις απορίες που μας έλυσε ήταν: οι διαφορές της εκκλησίας με τον ναό, γιατί οι ιερείς φοράνε συνήθως μαύρα  ράσα, αν είναι καλό να κάνεις πολιτικό γάμο και πώς θα το δεχτεί η εκκλησία.

Στην πρώτη απορία απάντησε ότι η εκκλησία είναι το σύνολο των  πιστών του Χριστού, ενώ ο ναός είναι το κτίριο που τον τιμούμε.

Στη δεύτερη απορία απάντησε ότι  φοράνε μαύρα  ράσα  γιατί είναι  συνεχές το πένθος τους και στην τρίτη απάντησε ότι  εάν ένα ζευγάρι κάνει  πολιτικό γάμο είναι εντάξει νομικά, αλλά όχι στα μάτια του Θεού.

Όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί κ. Δ. Βογδάνος και κα. Β. Μήλα στο τέλος της επίσκεψης ευχαρίστησαν τον Πατέρα Κωνσταντίνο Μακράκη για τις εξαίσιες απαντήσεις που τους είπε και τον αποχαιρέτησαν.

Το άρθρο επιμελήθηκαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης: Βάιος Τσινιάς,  Παναγιώτης Μακράκης, Παντελής Τσινιάς  και Ηλίας Τσιαπούρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »