Στο πλαίσιο της 4ης Ελληνογαλλικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής εβδομάδας, οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου μας, είχαν σήμερα την ευκαιρία στο μάθημα των Γαλλικών να  συμμετέχουν με άλλα 62 ελληνικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, σε ανοιχτή συνομιλία με την Ελληνίδα αθλήτρια του σκι αντοχής κ. Μαρία Ντάνου.

Η ίδια έχει συμμετάσχει 3 φορές στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου  το 2022.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο με μετάφραση από γαλλικά σε ελληνικά μέσω zoom. Οι μαθητές μας, αρχικά είχαν την ευκαιρία να δουν βίντεο σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες  που θα γίνουν στη Γαλλία και να ενημερωθούν για τα νέα τέσσερα αθλήματα που μπαίνουν στους Αγώνες φέτος για πρώτη φορά. Στο τέλος, όλα τα σχολεία έκαναν ερωτήσεις στις οποίες η αθλήτρια απαντούσε για την ζωή της, τα όνειρά της, τον αθλητισμό και την διατροφή της.

Κάθε σχολείο είχε δικαίωμα να κάνει από μια ερώτηση στην αθλήτρια. Ήταν πραγματικά μια όμορφη και δημιουργική δράση που άρεσε στους μαθητές και τους έφερε κοντά στον αθλητισμό και στη γαλλική γλώσσα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »