Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Σπαθάρειο Μουσείο στην Αθήνα. Η βιωματική και εκπαιδευτική αυτή δράση τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο την ιστορία του Θεάτρου Σκιών, να μάθουν για τον ιδρυτή του μουσείου, τον Ευγένιο Σπαθάρη, να παρακολουθήσουν μια σύντομη παράστασή του, να γνωρίσουν τις φιγούρες  και να γίνουν οι ίδιοι καραγκιοζοπαίχτες πίσω από τον μπερντέ με κοινό  τους συμμαθητές τους και κάτω από την καθοδήγηση της κ. Μέννας- Σπαθάρη.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις εκατοντάδες φιγούρες, μικρές και μεγάλες, χρωματιστές και μονόχρωμες, που στέκονταν σιωπηλές στις προθήκες και ταξίδευαν τον επισκέπτη στο παρελθόν, διδάσκοντας τον  μυθολογία και  ιστορία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα κι έκαναν ένα φανταστικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους με τα 300 είδη ζώων που φιλοξενούνται στο πάρκο. Ενθουσιάστηκαν με τους τεράστιους ελέφαντες, τις πανύψηλες καμηλοπαρδάλεις, τα πανέμορφα φλαμίνγκο, τα χαριτωμένα μαϊμουδάκια, τα εντυπωσιακά ερπετά,  τα πανέξυπνα δελφίνια…

Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη θα τους μείνουν αξέχαστες.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί κ. Δέσποινα Σικαρίδου και κ. Βασιλική Μήλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »