Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό αποτελεί ένα ιδιαίτερο, προσωπικό, μοναδικό βίωμα για το κάθε άτομο. Η είσοδος του παιδιού σε μία νέα εκπαιδευτική βαθμίδα και συνεπακόλουθα σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον αποτελεί για το παιδί μια πρόκληση που χρειάζεται να επενδυθεί με θετικά συναισθήματα: χαρά, προσμονή, ενδιαφέρον, ενθουσιασμός.

Γι’ αυτό το λόγο, την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης με χαρά υποδέχτηκαν στην τάξη τους τα νηπιάκια, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», με σκοπό την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου κάθισαν στα θρανία των παιδιών του Δημοτικού, γνωρίστηκαν με τα παιδιά της Α΄ τάξης, είδαν τα βιβλία και τα τετράδια τους , μίλησαν για τα μαθήματα, τους δασκάλους όλων των ειδικοτήτων,  τα διαλείμματα,  συζήτησαν τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες που έχει το νηπιαγωγείο με το Δημοτικό και αντάλλαξαν μεταξύ τους δωράκια.

Ήταν μια όμορφη συνάντηση με σκοπό να  βοηθήσει τα παιδιά του νηπιαγωγείου να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του Δημοτικού, να ενδυναμώσουν θετικά συναισθήματα γι’ αυτό και να μειώσουν την ανησυχία και το άγχος μπροστά στο άγνωστο.

Καλώς ήρθατε παιδιά! Το Δημοτικό Σχολείο ανοίγει την αγκαλιά του και σας περιμένει με πολλή χαρά τον Σεπτέμβριο να γίνετε τα καινούρια μας πρωτάκια!

Την συνάντηση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Αναστασία Στάχτιαρη(Νηπιαγωγός και Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Καρ/σιου). κ. Δέσποινα Σικαρίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »