Την Παρασκευή 26 /5 / 23 οι Γ΄και Δ΄τάξεις  του σχολείου μας επισκέφτηκαν το  ΚΠΕ Μ. Χωριού και υλοποίησαν το πρόγραμμα «Ξετυλίγοντας το νήμα της παράδοσης» Σκοπός του προγράμματος ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και να τον συνδέσουν με το σήμερα.

Η υπεύθυνη του προγράμματος,  κ. Κατσογιάννη Μαρία,   προέτρεψε τα παιδιά να χωριστούν σε 4 ομάδες που θα εκπροσωπούσαν παραδοσιακά επαγγέλματα: παντοπώλες, υφάντριες, πανδοχείς, χτίστες. Κάθε ομάδα μοιράστηκαν και κάποιες  φωτογραφίες από διάφορα σημεία – κτίρια του χωριού. Ο υπεύθυνος της κάθε  ομάδας έπρεπε να καταγράφει στο μπλοκάκι του, σύμφωνα με αυτά που άκουγε και αυτά που έβλεπε,  ό,τι είχε σχέση με το επάγγελμα. Παράλληλα έπρεπε τα παιδιά να παρατηρούν και να εντοπίζουν το μέρος που υπήρχε στη φωτογραφία.

Η ξενάγηση άρχισε στα μονοπάτια γύρω από το χωριό, συνεχίστηκε στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού και κατέληξε στο λαογραφικό μουσείο. Αφού περιηγήθηκαν σε αυτό, βγήκαν στον αύλειο χώρο του όπου η κάθε ομάδα είχε ήδη «ξετυλίξει» το νήμα της παράδοσης είχε «υφάνει» ωραίες ιστορίες και παρουσίασε τη δουλειά της.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπ/κοί: κ.  Μπίκα Αμαλία & κ. Καλαντζή Κατερίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »