Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευγενίδειο Πλανητάριο, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στον Εθνικό κήπο.

Στο Ευγενίδειο Πλανητάριο, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο πλανητάριο της Ευρώπης και το 5ο μεγαλύτερο παγκοσμίως, παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το μυστικό των πεφταστεριών» Η ρεαλιστική προσομοίωση και τα εντυπωσιακά εφέ εντυπωσίασαν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία με απλό τρόπο να διακρίνουν τα πεφταστέρια (διάττοντες αστέρες) από τους μετεωρίτες και τους κομήτες.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ξεναγηθήκαμε στους  ορόφους του κτιρίου όπου φιλοξενούνται μαρμάρινα ειδώλια, πήλινα αγγεία,  χρυσά κοσμήματα, εργαλεία και όπλα της εποχής του κυκλαδικού πολιτισμού, ενός από τους παλιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης. (3000 – 2000 π.Χ.) Τα παιδιά έδειχναν τον ενθουσιασμό τους κάθε φορά που αντίκριζαν και αναγνώριζαν κάποια εκθέματα, γνωστά τους ήδη από το μάθημα της Ιστορίας.

Στη συνέχεια η βόλτα στον Εθνικό κήπο πρόσφερε σε όλους μας στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς. Περπατήσαμε ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση, είδαμε αγριοκάτσικα και παγώνια, ξεκουραστήκαμε στις όχθες της λίμνης με  τις όμορφες πάπιες και εντυπωσιαστήκαμε από τη «συγκατοίκηση» πολλών δεκάδων υδρόβιων χελωνών. Η βόλτα συνεχίστηκε μέχρι το Ζάππειο Μέγαρο, το αρχοντικό συνεδριακό κέντρο που εγκαινιάστηκε το 1888, με δωρεά του Ευάγγελου Ζάππα, για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες. Σήμερα το Ζάππειο χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος και για τη διεξαγωγή σπουδαίων πολιτιστικών και πνευματικών γεγονότων.

Η τελευταία στάση μας ήταν στη Βουλή, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου είχαμε την τύχη να  παρακολουθήσουμε την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων της Προεδρικής φρουράς.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Μπίκα Αμαλία, Καλαντζή Κατερίνα, Γιαννουλάκου Βάσω, Καώνη Αγγελική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »