Το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στην πόλη μας επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, στην ενότητα Φροντίζω το Περιβάλλον.

Ξεναγήθηκαν πρώτα στο Εργαστήριο Γεωλογίας- Πετρογραφίας, όπου η καθηγήτρια κ. Σταυρούλα Γαλανοπούλου τους εξήγησε πως από τα ορυκτά και τα πετρώματα του στερεού φλοιού της γης δημιουργείται το έδαφος, το οποίο είναι το υπόβαθρο για την ανάπτυξη της δασικής βλάστησης.

Έπειτα, στο Εργαστήριο Θηραματικής ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Κουτσώνας τους μίλησε για την άγρια πανίδα του τόπου μας και για τη διαδικασία της βαλσάμωσης .

Τέλος, στο Εργαστήριο Δασοπροστασίας ο καθηγητής κ.Παλαιολόγος Παλαιολόγου τους τόνισε τη σημαντική επίδραση των εντόμων στα δασικά οικοσυστήματα .

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού ευχαρίστησαν τους καθηγητές για τη ζέστη φιλοξενία και την αρίστη ξενάγηση .

Συνοδοί εκπαιδευτικοί της επίσκεψης ήταν η κ. Βασιλική Μήλα και η κ. Δήμητρα Βουτσέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »