Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στο καταπράσινο βουνό της Στερεάς Ελλάδας με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, την Οίτη.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο οποίο παρουσιάζεται το φυτικό, ζωικό βασίλειο της περιοχής καθώς και διάφορα είδη πετρωμάτων. Στόχος της επίσκεψης ήταν να εμπνεύσει στους μαθητές τον σεβασμό και την αγάπη για τη φύση.

Στη συνέχεια, προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, το μοναστήρι που χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τον μοναχό Αγάθωνα και που κατά την Τουρκοκρατία αποτέλεσε καταφύγιο για τους αγωνιστές, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η πυρπόληση από τον Δράμαλη το 1822, η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της Μονής. Το μοναστήρι ξαναχτίστηκε το 1833.

Έπειτα, οι μαθητές επισκέφθηκαν στους πρόποδες της Οίτης, το αγρόκτημα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τέχνης «Χώρα», όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα διαφορετικά είδη φυτών ενός μεγάλου βοτανικού κήπου, να μαζέψουν άγρια μέντα, να φτιάξουν υπέροχα ροφήματα από τα βότανα της φύσης, τα δικά τους «κοκτέιλ», και τέλος να παίξουν στην παιδική χαρά.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Β. Μήλα, Δ. Βουτσέλη , Δ. Σικαρίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »