Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, η Α΄ τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος: «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και «Μελέτης Περιβάλλοντος» επισκέφθηκε το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπάρχει στην πόλη μας.

Εκεί μας περίμενε η κ. Κική Λάππα, υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος και ερευνητικό προσωπικό του εργαστηρίου αγροδασοπονίας και δασικής εδαφολογίας   και ο καθηγητής Ευάγγελος Κοτσώνας,  εντεταλμένος διδάσκων στο εργαστήριο Άγριας Πανίδας και Θηραματικής, για να μας ξεναγήσει στην αίθουσα με τα βαλσαμωμένα ζώα και πουλιά.

Ακούσαμε πολλές και μοναδικές πληροφορίες για τη ζωή των ζώων και τις συνήθειές τους.  Ο κ.Ευάγγελος  Κοτσώνας παραστατικά κι ευχάριστα μας μίλησε για τις διαφορές της νυφίτσας και του κουναβιού, του λαγού και του αγριοκούνελου, τις συνήθειες του ασβού και τις «πονηριές» της αλεπούς, αλλά και τον τρόπο να ανακαλύπτεις την ηλικία ενός ζαρκαδιού! Μας σύστησε τον ήταυρο και την αβοκέτα, άγνωστα σε μας πουλιά, μέσα από αληθινές ιστορίες  των τόπων στους οποίους διαβιούσαν. Μας εντυπωσίασε με τα τεχνάσματα του κούκου και τις ικανότητες του τρυποκάρυδου. Ακόμη,  μας έδωσε  νέα στοιχεία και για τα πουλιά που ήδη ξέρουμε, όπως για τον χρυσαετό, τον κύκνο, την κίσσα, την κουκουβάγια κ.α. προκαλώντας μας έκπληξη και θαυμασμό. Με πολλή υπομονή απαντούσε στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών και στα ατελείωτα «γιατί» καθώς άκουγε τις δικές τους ιστορίες κι εμπειρίες με τα ζώα. Η ενασχόληση με την  πανίδα της ελληνικής υπαίθρου  θα μπορούσε να μας κρατήσει εκεί για πολλές ώρες!

Η επίσκεψη όμως έπρεπε να κλείσει. Φύγαμε  με ένα γλυκό κέρασμα στο χέρι αλλά και με τη  «γλύκα» της επαφής μας με τον θαυμαστό κόσμο των ζώων!

Τους μαθητές/τιες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Κωνσταντία Κοντομήτρου, κ. Δέσποινα Σικαρίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »