Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων, ομιλία από την ψυχολόγο του ΚΕΔΑΣΥ κ. Κυριακίδου Ελένη, με θέμα «Τα όρια στην παιδική ηλικία».

Την επιμορφωτική ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων και είχε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων όσον αφορά τη συμπεριφορά των παιδιών και πως μπορεί αυτή να οριοθετηθεί.

Σκοπός της συνάντησης να καταλάβουν οι συμμετέχοντες πόσο σημαντικά είναι τα όρια στην ανάπτυξη του παιδιού αφού μεγαλώνοντας με όρια, το παιδί νιώθει περισσότερη ασφάλεια, αναπτύσσει αυτοπεποίθηση, μαθαίνει να ελέγχει την παρορμητική συμπεριφορά του αλλά και τι είναι αποδεκτό από τους γύρω του κάτι το οποίο το βοηθά στην κοινωνική του αλληλεπίδραση.

Κατέστη σαφές σε εκπαιδευτικούς και γονείς  ότι κάθε αγώνας οριοθέτησης είναι δύσκολος, επειδή υπάρχουν αντιστάσεις και έντονο ψυχικό βάρος. Η μακροχρόνια οριοθέτηση όμως επιφέρει καρποφόρα αποτελέσματα στην προσωπικότητα του παιδιού μας. Όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, πρέπει να έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για την αξία των ορίων μέσα στην οικογένεια και μεταξύ των παιδιών και των γονέων. Τα παιδιά πρέπει να αποδέχονται την αξιωματικά ανώτερη ιεραρχική θέση των γονέων μέσα σε αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθεί ότι τα οριοθετημένα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα παιδιά. Τέλος, επειδή δεν υπάρχει τέλειος γονιός, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η καλή διάθεση και η προσπάθεια!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά την εισηγήτρια κ. Κυριακίδου Ελένη για την άκρως ενδιαφέρουσα εισήγησή της καθώς επίσης και τους γονείς που συμμετείχαν και με τις ερωτήσεις – τοποθετήσεις τους εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και την ανάγκη για την εύρεση απαντήσεων και λύσεων στην καθημερινότητά τους όσον αφορά την οριοθέτηση των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »