Χριστούγεννα! Μία λέξη με δεκάδες συναισθήματα! Ποια άραγε είναι αυτή η μεγάλη δύναμη που κάνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ανθρώπων να περιμένουν αυτή τη γιορτή με κρυφή λαχτάρα; Μήπως είναι η λάμψη και η μαγεία των ημερών ;Μήπως είναι οι νοσταλγικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ξεχύνονται από παντού και χαϊδεύουν με χέρια βελούδινα τη μνήμη και την ψυχή μας ; Ή  τάχα είναι όλα εκείνα τα πατροπαράδοτα έθιμά μας, οι  χαρές των παιδικών μας χρόνων, η ανταμοιβή μας για τα κάλαντα, το στολισμένο δέντρο, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Βέβαια Χριστούγεννα είναι όλα αυτά   μαζί! Και ταυτόχρονα είναι η βαθιά αίσθηση ότι κάθε χρόνο ανάμεσά μας και μέσα μας γεννιέται ένας Θεός. Ο Θεός της αγάπης, ο Θεός της ελπίδας, ο Θεός της ειρήνης !!

Τη χαρά των Χριστουγέννων ,που είναι η ελπίδα, το νόημα των Χριστουγέννων που είναι η ειρήνη και την καρδιά των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη παρουσίασαν με το δικό τους χαριτωμένο τρόπο στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας, οι μαθητές της Β τάξης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.    Μια γιορτή με μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στη εορτή των εορτών, στα Χριστούγεννα, που σκοπό είχαν να προβληματίσουν τα παιδιά. Άραγε  δώρα είναι μόνο τα παιχνίδια, τα ρούχα, ή τα  γλύκα ;  Ή είναι δώρο η αγάπη, η υγεία ,η ειρήνη, η δικαιοσύνη…..

Άλλωστε εκείνη τη νύχτα  ΑΓΙΟ ΦΩΣ  σκέπασε ολόκληρη την πλάση….   Ήταν η νύχτα της Γέννησης του Χριστού και της αναγέννησης της αγάπης στις καρδιές των ανθρώπων! Χριστούγεννα!!!

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Β. Μήλα και  Δ. Βουτσέλη και τη χορωδία  η Μ. Κακουράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »