Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια πολύ «γλυκιά» επίσκεψη.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής ΒΡΕΚΟΣ, ένα από τα πιο παλιά της πόλης μας. Κατά την άφιξή τους στο τμήμα των πωλήσεων, η υπεύθυνη με προθυμία και ευγένεια τους καλωσόρισε και τους μίλησε για την ιστορία του ζαχαροπλαστείου που πρωτολειτούργησε το 1971, καθώς και για την διατροφική αξία που έχουν τα γλυκά και η ζάχαρη στη ζωή μας, αλλά και τις επιπτώσεις που προκαλούνται από την υπέρμετρη κατανάλωση.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο, όπου είδαν την αίθουσα παρασκευής των γλυκών και εντυπωσιάστηκαν από τον μεγάλο φούρνο, τα ψυγεία, το μίξερ, τα σκεύη, τις ποσότητες των πρώτων υλών και κυρίως από την επιδεξιότητα του προσωπικού που έφτιαχνε τις πιο καλλιτεχνικές τούρτες μέσα σε λίγα λεπτά.

Ενθουσιάστηκαν από τον τρόπο που παρασκευάζονται τα κοκάκια, που κόβεται το παντεσπάνι, που χτυπιούνται οι κρέμες, αλλά και από τα σχέδια που σχηματίζονται με την ζαχαρόπαστα.

Μεγαλύτερη εντύπωση τους έκανε η τάξη και η καθαριότητα που επικρατούσε σε όλους τους χώρους.

Το προσωπικό με τις χαριτωμένες στολές, με προθυμία και με κατανοητό τρόπο απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και ίσως μετά από αυτήν την επίσκεψη να θέλουν πολλοί να γίνουν ζαχαροπλάστες.

Η επίσκεψη έκλεισε με τον πιο «γλυκό» τρόπο. Το εργαστήριο κέρασε τους μικρούς μαθητές ένα σοκολατένιο γλύκισμα.

Εκ μέρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση και το προσωπικό για την υποδοχή, την ξενάγηση και την υπέροχη φιλοξενία.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Δ. Βουτσέλη, Β. Γιαννουλάκου, Β. Μήλα. Δ. Σικαρίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »