Σήμερα, 2/4/2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν η εκπαιδευτικός του τμήματος ένταξης  κ. Γιαννουλάκου Βασιλική και οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης κ. Μπάρκα Πηνελόπη και κ. Καώνη Αγγελική.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού αρχικά παρακολούθησαν μια παρουσίαση που αφορούσε τον ορισμό της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος καθώς και τους τύπους των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φορείς της εν λόγω διαταραχής.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν δυο ταινίες μικρού μήκους στις οποίες εξηγούνταν επισταμένα το περιεχόμενο της οικείας διαταραχής, ο τρόπος με τον οποίο τα άτομα αυτά αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους και ο τρόπος με τον οποίο εμείς πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε.

Ακολούθως απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών γύρω από το πώς αντιλαμβάνονται τις έννοιες «αυτισμός», «διαταραχή», «δυσκολίες» και εξέφρασαν τις απορίες τους. Κατόπιν αυτού δόθηκε έμφαση και στις δεξιότητες ή τα χαρίσματα που μπορεί να φέρουν τα άτομα που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με το θετικό πρόσημο της οικείας κατάστασης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας με χαρά φώναξαν το μήνυμα της εκδήλωσης :

«Ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια.

Είναι μια διαφορετική ανάπτυξη!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »