Η εκπαίδευση εκτός από γνώση αποτελεί επίσης πηγή έμπνευσης και αλληλεγγύης. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου ανέπτυξε μια εξαιρετική πρωτοβουλία συνεργασίας με το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων στη Χίο.

Μέσα από μια πολιτιστική ανταλλαγή, οι μαθητές της Ε’ τάξης και ο Δάσκαλός τους κ. Λάμπρου Γεώργιος, αντάλλαξαν γράμματα γνωριμίας, τα οποία αποτέλεσαν την αφετηρία για τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στους μαθητές.

Μέσα από την ανταλλαγή σκέψεων, συναισθημάτων και προσωπικών εμπειριών, οι μαθητές επεκτάθηκαν πέρα από τα σύνορα του σχολείου, ανακαλύπτοντας νέες προοπτικές και προκαλώντας το ενδιαφέρον τους για τον κόσμο γύρω τους.

Ακόμα πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή τοπικών προϊόντων με σκοπό τα παιδιά και των δύο σχολείων να λάβουν μια εμπειρία που αναδεικνύει την πολυμορφία και την πλούσια κληρονομιά των διαφορετικών τόπων.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, το σχολείο μας επιδεικνύει τη δέσμευσή του στην πολιτιστική εκπαίδευση και τη δημιουργία εμπειριών που εμπλουτίζουν τους μαθητές μας πέρα από τα βιβλία και τις τάξεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »