Ήρθε ,ήρθε η χελιδόνα

     ήρθε κι άλλη μελιδόνα

 κάθισε και λάλησε

       και γλυκά κελάηδησε…

Τα  χελιδονίσματα, αυτό το δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στον ερχομό της  χελιδόνας ,την οποία ταυτίζουν με τον ερχομό της άνοιξης, τραγούδησαν οι μαθητές του σχολείου μας  για να καλωσορίσουν την άνοιξη ,την εποχή της αναγέννησης, την εποχή  που η φύση μεταμορφώνεται σε ένα ξέφρενο φεστιβάλ από ήχους, χρώματα και μυρωδιές.

Συγκεκριμένα ,οι μαθητές /τριες της  Α΄και ΣΤ΄ τάξης  καθώς και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης  Μαρία Κατοίκου και Κάτια Λάππα , με τη συνοδεία των μουσικών τους οργάνων, τραγούδησαν τα κάλαντα της άνοιξης στον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Χρήστο Κακαβά. Του πρόσφεραν  λουλούδια και του έδεσαν στον καρπό  <<το μαρτάκι>> για  να γλιτώσει  από το κάψιμο του μαρτιάτικου ήλιου. Έπειτα , ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο  για τις αρμοδιότητες  του Δήμου για τις υπηρεσίες του, για τις πηγές εσόδων, για τα έξοδα του Δήμου και κατάθεσαν  τις προτάσεις τους  για έναν  καλύτερο Δήμο. Στη συνέχεια , ξεναγήθηκαν  στο κτίριο του Δημαρχείου  και τέλος  ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά για την όμορφη έκπληξη ,τα φίλεψε και τους έδωσε  συγχαρητήρια που διαφυλάσσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου.

Ύστερα , τραγούδησαν τα χελιδονίσματα στον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Καρπενησίου  κ.κ.  Γεώργιο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε την ευλογία του στα παιδιά ,τα ευχαρίστησε , τα γλύκανε και τους ευχήθηκε <<Καλή άνοιξη!>>.

Τους μαθητές /τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:  κα Β. Μήλα, κα Δ. Βουτσέλη, κ.Δ Βογδάνος, κα Ο.Ρούμτσου  και η κα Α. Καώνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »