Την Τετάρτη 31/01/2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ και ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ», την οποία παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων που προβλέπονται από το ν. 4823/2021, ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021 και των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Η επιμορφωτική δράση είχε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριων για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στους/στις μαθητές/τριες με την προβολή θεμάτων που προάγουν τη βελτίωση της κυκλοφοριακής αγωγής, για τις πολλαπλές πλευρές του θέματος που αφορά το παιδί ως πεζό, ως επιβάτη και ως οδηγό ποδηλάτου, καθώς και για τις διδακτικές προσεγγίσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα παιδιά σχολικής ηλικίας, μέσω της χρήσης ψηφιακών μέσων και εργαλείων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους κανόνες του ΚΟΚ, πινακίδες, φανάρια και κράνη. Η συμμετοχή των παιδιών στις ερωταπαντήσεις ήταν ενθουσιώδης!

Η συστηματική επιμόρφωση, η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι πλέον επιτακτική ανάγκη λόγω της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Ανθυπαστυνόμος κ. Μπέσσας Χαράλαμπος και ο Αρχιφύλακας κ. Μπούργος Φώτιος του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου.

Τους ευχαριστούμε και τους περιμένουμε ξανά για τους μικρούς μας μαθητές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »