Αγαπητοί γονείς,

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Erasmus+ του 1ου Δημοτικού Σχολείου σας προσκαλεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων προκειμένου να ενημερωθείτε για τη συμμετοχή του σχολείου και των μαθητών της ΣΤ ΄ Τάξης στο εν λόγω πρόγραμμα.

Το σχολείο μας για δεύτερη φορά συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+, που  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).

Συμμετέχουν συνολικά 6 σχολεία: από Ελλάδα, Κροατία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Σλοβακία, ενώ το Βουλγαρικό σχολείο είναι ο συντονιστής του έργου. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από κινητικότητες (εκπαιδευτικά ταξίδια) εκπαιδευτικών και μαθητών στις συμμετέχουσες χώρες.

Το όνομα του έργου είναι R.I.V.E.R.S (Rivers Introduce Valuable Environmental Reaction and Sustainability) και σημαίνει «Τα ποτάμια εισάγουν πολύτιμη περιβαλλοντική αντίδραση και βιωσιμότητα».

Η κύρια ιδέα είναι η «αδελφοποίηση των ποταμών μας» και οι μαθητές συμμετέχοντας σε πλήθος αξιόλογων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων παρακινούνται στην εξερεύνηση καινοτόμων προσεγγίσεων για την επίλυση προβλημάτων και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη την επίσημη άρση των απαγορεύσεων των εκπαιδευτικών μετακινήσεων εκτός Ελλάδος για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουν προγραμματιστεί τρεις κινητικότητες, στην Πορτογαλία, Σλοβακία και Κροατία.

Οποιαδήποτε επιδείνωση στις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες και κατά συνέπεια αλλαγή στην ισχύουσα νομοθεσία για τη μετακίνηση μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, είναι πολύ πιθανόν να επιφέρει αναστολή ή και ακύρωση των προγραμματισμένων ταξιδιών.

Οι μαθητές που θα έχουν τη γονική συναίνεση για συμμετοχή στις φετινές κινητικότητες σε Πορτογαλία, Σλοβακία και Κροατία, θα συμμετέχουν σε κλήρωση για την χώρα στην οποία θα ταξιδέψουν.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »