ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΑΡΩΜΑΤΑ

ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΑ

Με κέφι και με καλοκαιρινή διάθεση, οι μαθητές/τριες  της Α΄ και Γ΄ τάξης παρουσίασαν , την Πέμπτη 1/6/2023, την γιορτή λήξης των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2022-2023 στην αυλή του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες  της Γ΄ τάξης, μέσα από ένα διδακτικό αλλά συνάμα και ευχάριστο παραμύθι, με ιδιαίτερα σκηνικά και εντυπωσιακές στολές, τόνισαν την αξία της μάθησης. Οι μικροί αυτοί ηθοποιοί σ’ αυτό το θεατρικό, με βασιλιάδες και σοφούς ,με βάγιες και πριγκίπισσες, με νεράιδες και φρουρούς, μας ταξίδεψαν σε ένα κόσμο παραμυθένιο όπου όλα μπορούν να συμβούν και μας μετέφεραν με τρόπο όμορφο και παραστατικό την σπουδαιότητα της μόρφωσης μέσα από σχολεία ανοιχτά! Έκλεισαν την παρουσίασή τους  με τον παραδοσιακό χορό «Ρουμπαλιά-Γαρουφαλιά» αφιερωμένο στους γάμους της πριγκίπισσας, αλλά κι ένα μελωδικό τραγούδι στο ύφος του παραμυθιού.

Οι μικροί μαθητές/τριες  της Α΄ τάξης κέρδισαν τις εντυπώσεις παριστάνοντας τα 24 γράμματα της Αλφαβήτας. Τι κι αν φυλακίστηκαν στην αρχή από τον σκληρό βασιλιά του παραμυθιού; Στη συνέχεια, ελευθερώθηκαν  και γιόρτασαν το γεγονός λέγοντας ποιήματα για καθένα από αυτά.

Παράλληλα, οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου έδωσαν το δικό τους χρώμα στη γιορτή. Η Δ΄ τάξη με τον χορό «Καμάρες», η Ε΄ τάξη με «Καρσιλαμά» και η ΣΤ΄ τάξη με «Ικαριώτικο» συμμετείχαν στους γάμους του «παραμυθένιου ζευγαριού». Η Β΄ τάξη πάλι γέμισε την αυλή του σχολείου με ρυθμικές κινήσεις και χρωματιστά μπαλόνια χορεύοντας ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Αλφαβήτα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα διασκεδαστικό μουσικοκινητικό δρώμενο της Α΄ τάξης: Ένα ξωτικό στο σχολείο μας!

Η γιορτή έληξε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, με ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην εκπαιδευτικό κ. Κατερίνα Καλαντζή, η οποία κλείνοντας 35 χρόνια προσφοράς στο χώρο της εκπαίδευσης, βγαίνει στη σύνταξη. Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Σιδέρης Μοτσιόλας, και η υποδιευθύντρια, κ. Αμαλία Μπίκα, εκπροσωπώντας όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, αναφέρθηκαν στην επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία της στην εκπαίδευση και της ευχήθηκαν υγεία κι όμορφες στιγμές στην επόμενη φάση της ζωής της.

Συντελεστές της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί: κ. Αμαλία Μπίκα, κ. Δέσποινα Σικαρίδου, κ. Δήμητρα Βουτσέλη, κ. Κωνσταντία Κοντομήτρου, κ. Κατερίνα Καλαντζή, κ. Μαρία Κακουράκη, κ. Γεωργία Φουντουλάκη, κ. Βασιλική Γιαννουλάκου, κ. Αγγελική Καώνη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »