Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Σχολείου μας πραγματοποίησαν μία σημαντική επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023. Αφορμή στάθηκε η θεματική προσέγγιση για την προστασία του περιβάλλοντος και η προετοιμασία  και ετοιμότητα των μαθητών για τις φυσικές καταστροφές μέσα από τα πλαίσια των μαθημάτων της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

          Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο  ενδιαφέρον τη συζήτηση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος και την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίδειξη ενός πυροσβεστικού οχήματος ,του εξοπλισμού και της χρήσης του καθώς και ενημέρωση για τον εξοπλισμό του πυροσβέστη και για τις αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής. Η κορύφωση της εμπειρίας των παιδιών ήταν όταν δόθηκε σε κάθε παιδί η πυροσβεστική μάνικα για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους  ως πυροσβέστες.

Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τους μαθητές  Βασιλική Μήλα και  Δήμητρα Βουτσέλη ευχαριστούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου για τη μοναδική εμπειρία που έζησαν οι μαθητές κοντά στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε δύσκολη στιγμή και προστατεύουν τις ζωές μας και το περιβάλλον μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »