Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούν το σχολείο μας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Γεώργιος συνοδευόμενος από τον πρωτ. Κωνσταντίνο Λιάπη, υπεύθυνο γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως και τους μουσικούς κ. Δημήτριο Ρούσκα – δάσκαλο στα κρουστά, κ. Ανδρέα Λενά – δάσκαλο στο λαούτο και τον κ. Ευάγγελο Μπακόπουλο – δάσκαλο στο κλαρίνο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι μαθήτριες/τες για την ύπαρξη της σχολής Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων και έχει ως στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο κάθε μουσικός παρουσίασε το όργανο στο οποίο ειδικεύεται, έπαιξε ένα αυτοσχεδιασμό και στη συνέχεια όλοι μαζί παρουσίασαν ένα παραδοσιακό τραγούδι, ενθουσιάζοντας ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι σημαντικό στον τόπο μας, που καθημερινά φθίνει να δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς μα και τους μεγάλους φίλους της μουσικής να διδαχθούν και να γνωρίσουν τον μοναδικό κόσμο της μουσικής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο και τη συνοδεία του για την επίσκεψη και ευχόμαστε η προσπάθειά τους να ευοδωθεί.

 

Από το σχολείο

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »