Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γίνεται σήμερα μια αφορμή για να γιορτάσουμε τον Αθλητισμό στα σχολεία, μια αφορμή για να βιώσουμε τη χαρά που μπορεί να προσφέρει .

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών. Μέσα από το παιχνίδι και τη συστηματική ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, βελτιώνεται ο έλεγχος του σώματος τους, αναπτύσσονται τα αντανακλαστικά τους, ενδυναμώνεται το μυϊκό τους σύστημα, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του σωματικού τους βάρους, βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους, επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η κοινωνικοποίηση τους. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πραγματικά αναρίθμητα.σε όλους μας και ειδικότερα στους μαθητές, στα παιδιά μας.

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης ημέρας σχολικού αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και με  στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωή, πραγματοποίησε το σχολείο μας την επίσκεψη σε πάρκο και σε γήπεδο, όπου τα παιδιά πήραν μέρος σε μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων με σκοπό όχι μόνο την άθληση αλλά και την προώθηση της ευγενούς άμιλλας .

Οι μαθητές των Α΄ και Β τάξεων επισκέφτηκαν το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων   όπου πραγματοποίησαν δράσεις,

Οι μικροί μαθητές έκαναν πεζοπορία στο ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι περιμετρικά του πάρκου, βίωσαν μια  εμπειρία αναρρίχησης με τον πιο ευχάριστο και ασφαλή τρόπο στο αναρριχητικό πεδίο του πάρκου, και έκαναν  χρήση των υπαίθριων οργάνων άθλησης.

Οι μαθητές των τάξεων Γ, Δ, Ε και ΣΤ επισκέφτηκαν το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, μετά από  πεζοπορία 1,5 χλμ, έφτασαν στο γήπεδο. Μετά από συζήτηση για τα δρομικά αγωνίσματα του στίβου, οι μαθητές συναγωνίστηκαν σε  αγώνες ταχύτητας και σε αγώνες ταχύτητας με εμπόδια. Παρακολούθησαν τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων σε μια επίδειξη σκυταλοδρομίας ενώ στη συνέχεια έπαιξαν ποδόσφαιρο και είχαν χρόνο να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους κινητικά παιχνίδια!!! Η Ημέρα ολοκληρώθηκε με πεζοπορία μισής ώρας προς το σχολείο.

Ευχή όλων  είναι να αυξηθούν οι ώρες της φυσικής αγωγής τόσο στις μικρότερες τάξεις αλλά κυρίως στις μεγαλύτερες καθώς η ανάγκη των μεγάλων μαθητών για άθληση είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις ώρες φυσικής αγωγής που παρέχονται από το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα!

Θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής κ. Κοντομήτρου Κωνσταντία και Βουτσέλη Δήμητρα για την εξαιρετική προσπάθεια.

Και του χρόνου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »