Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) της Στυλίδας-Υπάτης επισκέφτηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του σχολείου μας.
Μόλις φτάσανε στο ΚΕΠΕΑ, τα παιδιά έκαναν ένα σύντομο πικνίκ στο πάρκο του κέντρου, απολαμβάνοντας τη φύση και στη συνέχεια ξεκίνησε η έναρξη του προγράμματος του ΚΕΠΕΑ με τίτλο: «Μαλιακός ένας ξεχωριστός Θαλασσότοπος». Το πρόγραμμα το παρουσίασαν ο Αγγελής Κωνσταντίνος και η Μαμμή Αντωνία- Ζωή.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο κτίριο του κέντρου και οδηγήθηκαν στην αίθουσα προβολής, όπου ήταν ο πρώτος σταθμός του προγράμματος. Στην αίθουσα προβλήθηκε βίντεο με τραγούδι για το καλωσόρισμα των μαθητών και μαθητριών, στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της ιστορίας του Μαλιακού Κόλπου, καθώς δόθηκαν και πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα του κόλπου. Στο τέλος της παρουσίασης έγινε εξιστόρηση παραμυθιού για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του Μαλιακού Κόλπου, καθώς και των οργανισμών που ζουν σε αυτόν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενεργή, κάτι το οποίο άφησε θετικές εντυπώσεις στους υπεύθυνους του προγράμματος.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο δεύτερος σταθμός του προγράμματος, που οι μαθητές απέκτησαν ρόλο ερευνητή. Οι μικροί μας φίλοι χρησιμοποίησαν στερεοσκόπειο και είδαν σε μεγέθηση πώς είναι διάφορα αντικείμενα που συναντάμε στον Μαλιακό Κόλπο, όπως άμμος, κοχύλια κ.ά. Στη συνέχεια μεταβήκαν σε άλλη αίθουσα, όπου είδαν και άγγιξαν ιδιαίτερα πετρώματα και έντομα σε ρητίνη.
Αφότου ολοκληρώθηκαν οι παραπάνω δράσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες κατευθύνθηκαν προς το λεωφορείο παρατηρώντας την πόλη της Στυλίδας, ώστε να κατευθυνθούν στην Αγία Μαρίνα για βιωματικές εργασίες πεδίου, με τους υπεύθυνους του προγράμματος.
Όπως ήταν φυσικό οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάστηκαν με τη θέα της θάλασσας και κάπως έτσι το παιχνίδι ξεκίνησε, με καθοδηγητές τους υπεύθυνους του προγράμματος. Τα παιδιά έκαναν πολλά ομαδικά παιχνίδια, ενώ στο τέλος οι υπεύθυνοι άφησαν τα παιδιά να εξερευνήσουν το πεδίο.
Τα ευρήματα των παιδιών δίπλα στον θαλασσότοπο του Μαλιακού ήταν πολλά όπως και τα χαμόγελά τους.
Στο τέλος έγινε επιστροφή στο ορεινό Καρπενήσι, με το μυαλό των μικρών φίλων να ταξιδεύει στον Θάλασσότοπο του Μαλιακού.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Μήλα Βασιλική, Βουτσέλη Δήμητρα, Σικαρίδου Δέσποινα, Μπάρκα Πηνελόπη και Σιδέρη Ευαγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »