Για τη διατροφική αξία της χειροποίητης  μπάρας δημητριακών μίλησε στους μαθητές  της Α΄ Τάξης  του Σχολείου μας ,η ζαχαροπλάστης κα Χριστίνα Λιάπη από το ζαχαροπλαστείο ΒΡΕΚΟΣ, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024. Συγκεκριμένα ,τους είπε ότι οι πρώτες  ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή   μιας μπάρας  είναι πηγές  υδατανθράκων  και κατ ‘ επέκταση  ενέργειας  για τον οργανισμό. Ακόμη ότι οι μπάρες  αποτελούν  το πιο εύκολο  και γρήγορο τρόπο για να βάλουμε  υγιεινά   σνακ στη διατροφή των μεγάλων και των μικρών στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στο γυμναστήριο…

Επίσης , η επιλογή μιας μπάρας δημητριακών  ως μικρογεύμα  είναι μια θρεπτική  και υγιεινή επιλογή αν λάβουμε υπόψιν μας ότι τα δημητριακά βρίσκονται  στη βάση της  πυραμίδας  της  μεσογειακής  διατροφής , μιας και εφοδιάζουν τον οργανισμό  με το βασικό  του καύσιμο, τη γλυκόζη.

Έπειτα  με τη βοήθεια  των μαθητών  η κα Χριστίνα Λιάπη  παρασκεύασε μπάρες  οι οποίες περιείχαν  νιφάδες βρώμης , δαμάσκηνα, χουρμάδες, αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες,  μέλι και φιστικοβούτυρο.

Ωστόσο οι μικροί μαθητές ένιωσαν μεγάλη  ευχαρίστηση  διότι διακόσμησαν  μόνοι τους  μπισκότα βρώμης  που τους φίλεψε  η κα Χριστίνα.

Τέλος , οι μαθητές καθώς και οι  εκπαιδευτικοί κα Β. Μήλα  και κα Δ. Βουτσέλη , ευχαρίστησαν  την κα Χριστίνα  για τις πολύτιμες συμβουλές  και τις νόστιμες δημιουργίες της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »