Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 η ΣΤ’ και η Α’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου επισκεφτήκαμε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το τμήμα Δασοπονίας.

Μόλις μπήκαμε μέσα μας υποδέχτηκε στο εργαστήριό του ο κύριος Παλαιολόγου ένας από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου. Μας προσέγγισε λέγοντάς μας για την προστασία των δέντρων, της φύσης και των ζώων από θανάσιμες  πλημμύρες και πυρκαγιές.

Στον χώρο αυτό είδαμε πολλά βαλσαμωμένα  έντομα και κυρίως πεταλούδες.  Στην αίθουσα υπήρχαν επίσης πολλές αφίσες και ένας διαδραστικός πίνακας ,  στον οποίο παρακολουθήσαμε δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο.

Το πρώτο σχετιζόταν με τις πυρκαγιές των δασών, ενώ το δεύτερο με ένα αρκουδάκι με το όνομα «Smoky». Αυτό το αρκουδάκι είχε χάσει τη μητέρα του λόγω της πυρκαγιάς. Το ίδιο είχε επιβιώσει σκαρφαλώνοντας πάνω σε ένα δέντρο. Τότε το βρήκανε οι άνθρωποι σε ένα καταφύγιο, που το βοήθησαν να θεραπευτεί.

Αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η ιστορία με το αρκουδάκι και οι γνώσεις που μας μετέδωσε ο κύριος Παλαιολόγου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παλαιολόγου, εμείς οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί που μας συνόδευσαν: ο κ. Βογδάνος, η κα. Βουτσέλη, η κα. Καώνη και η κα. Μήλα.

Το παρόν άρθρο επιμελήθηκαν οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης :

Μελίνα Κοτσιμπού, Ελπίδα Φραγκαλιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »