Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η γιορτή των δασκάλων, των μαθητών, των σχολείων. Είναι η μέρα των γραμμάτων και της μάθησης. Τιμούμε τρεις αγίους, Πατέρες της εκκλησίας  αλλά και οικουμενικούς διδασκάλους, τον άγιο Βασίλειο τον Μέγα, τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.  Ο καθένας από αυτούς συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση της γνώσης και της σοφίας και γι’ αυτό τον λόγο τιμώνται ως προστάτες των ελληνικών γραμμάτων, αλλά και ως εμπνευστές τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους υπεύθυνους πνευματικούς δασκάλους.

Γι΄ αυτό τον λόγο κι εμείς , την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, ημέρα της γιορτής τους, τιμήσαμε στο σχολείο μας την μνήμη τους με μια απλή και όμορφη εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Β΄ τάξη, όπου τα παιδιά παρουσίασαν αινίγματα και απήγγειλαν ποιήματα για τους αγίους. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Στ΄ τάξης, που ανέλαβαν και το μεγαλύτερο μέρος της γιορτής, διάβασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή του καθενός από τους Τρεις Ιεράρχες, τονίζοντας την αγάπη τους στα γράμματα, τις συνεχείς σπουδές τους, αλλά και όλη την φιλανθρωπική, κοινωνική  και πνευματική δράση που ανέπτυξαν ως επίσκοποι  και αρχιεπίσκοποι της Εκκλησίας. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα σοφά τους λόγια και ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα σε αυτούς.

Η εκδήλωση μας έκλεισε με την ευχή οι άγιοι να είναι πάντα παράδειγμά για όλους, μαθητές και δασκάλους,  παράδειγμα νέο και φωτεινό για να μας δείχνει το δρόμο.

«Άγιοι των γραμμάτων, σεις τρεις Ιεράρχες,

σκορπίστε μας το φως σας μέσα στην καρδιά,

μ’ αρετή κι αγάπη στολίστε τη ζωή μας

τ’ αστέρι σας το δρόμο μας να οδηγεί ψηλά!»

 

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Δασκάλα της Β1  τάξης κ. Σικαρίδου Δέσποινα με βοηθούς την Μουσικό κ. Ρούμτσιου Όλγα και την Εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης κ. Καώνη Αγγελική.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »