Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες.,

Πρώτη φορά από τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο.
Το πρώτο κουδούνι βρίσκει φέτος τα σχολεία κατά το πλείστον στελεχωμένα, γεγονός που βοηθά στον έγκαιρο προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. Επιπλέον, από την πλευρά της Διεύθυνσης, είναι αυτονόητο πως οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει θα αντιμετωπιστεί με αίσθημα ευθύνης σε συνεργασία με κάθε σχολική μονάδα, πάντα με γνώμονα το παιδαγωγικό όφελος των μαθητών. Τη φετινή σχολική χρονιά, ευελπιστώ, όπως και όλοι μας άλλωστε, στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας, καθώς τα έως τώρα δεδομένα είναι ευνοϊκά. Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος για την αποτελεσματική και υπεύθυνη ανταπόκριση, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί με βάση την προηγούμενη εμπειρία.

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες.,

Ελπίζω στις διακοπές σας να ξεκουραστήκατε και να ζήσατε όμορφες στιγμές. Μεγαλώσατε, γεμίσατε εμπειρίες, ωριμάσατε και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε και πάλι το συναρπαστικά μοναδικό αυτό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Σας εύχομαι να είστε γεροί, χαμογελαστοί, επίμονοι, συνεπείς, δημιουργικοί. Όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί και γονείς, να είστε σίγουροι πως καμαρώνουμε για την πρόοδό σας και είμαστε πάντα πρόθυμοι να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας.

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, γονείς και κηδεμόνες.,

Η έως τώρα προσωπική εμπειρία και πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης, γεννά την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.
Καμία ημέρα δεν πρέπει να θεωρηθεί «χαμένη». Ακόμη κι αν κάποια στιγμή οι μαθησιακοί στόχοι δεν επιτευχθούν, ακόμη κι αν υπάρχουν ανατροπές, κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώσει απομόνωση, κανένας εκπαιδευτικός και κανένας γονιός δε βοηθά στο να γεμίσει ενοχές. Η μαθησιακή διαδικασία είναι επίπονη και συλλογική. Και για να έχει επιτυχία χρειάζεται συμμετοχή, επιμονή και προσπάθεια. Το καθημερινό στοίχημα είναι κάθε παιδί να προσέρχεται στο σχολείο γιατί νιώθει τη συναισθηματική ανάγκη να το κάνει και όχι μόνο γιατί έτσι πρέπει. Και προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολλά που μπορούν να γίνουν με τη συνδρομή όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κάθε ημέρα αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να χτίσουμε τη σχέση με τους μαθητές μας, με τα παιδιά μας. Αλλά για να ανθίσει αυτή η σχέση ας στοχεύουμε στη μεταξύ μας σύνδεση και συνεργασία και όχι μόνο στη γνωστική/μαθησιακή εξέλιξη. Η σύνδεση αυτή ενισχύει αλλά και ενισχύεται από τον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, την αποδοχή. Κάθε παιδί αξίζει στο τέλος της ημέρας να νιώθει ευτυχισμένο, όχι γιατί έλυσε όλες τις ασκήσεις αλλά γιατί κατέβαλε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Και να νιώθει ότι το αποδέχονται γι’ αυτό που είναι και όχι μόνο για τα όσα καταφέρνει.

Αγαπητοί/ές μου.,
Είναι στο χέρι όλων μας αυτή να μην είναι απλώς μια ακόμη σχολική χρονιά, αλλά μια χρονιά που θα θυμόμαστε για όσα μπορέσαμε να πετύχουμε.

Με εκτίμηση.,
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας
Βασίλειος Σταυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »