Thanksgiving. Μια γιορτή απόδοσης ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης στον Θεό και στους φιλόξενους και ανιδιοτελείς ανθρώπους.. Το 1620, μια μεγάλη ομάδα ευσεβών, πιστών ανθρώπων, φεύγουν από την Αγγλία για τον Νέο Κόσμο, την Αμερική, αναζητώντας ελευθερία, νέο ξεκίνημα, νέα  ζωή. Διασχίζουν τον Ατλαντικό με το Μαyflower και φθάνουν στις ακτές της Νέας Γης 66 μέρες αργότερα.

 

Η εγκατάσταση στην καινούρια πατρίδα δύσκολη. Ο χειμώνας βαρύς, τα εφόδια τελειώνουν γρήγορα. 45 άνθρωποι πεθαίνουν τον χειμώνα αυτόν. Την άνοιξη γνωρίζουν ανθρώπους ντόπιας φυλής, συνεργάσιμους, φιλικούς.

Εκείνοι τους διδάσκουν πως να χτίζουν τα σπίτια τους, που, πως και τι να ψαρεύουν και να κυνηγούν, τι να καλλιεργούν. Οι Ευρωπαίοι άποικοι πρώτο μαθαίνουν το καλαμπόκι, τη γλυκοπατάτα, την κολοκύθα και πολλά άλλα προϊόντα της νέας Ηπείρου. Με πίστη, όρεξη, δύναμη κι αστείρευτη ελπίδα, εργάζονται σκληρά. Η πρώτη σοδειά είναι πλούσια κι οι αποθήκες γεμάτες για τον βαρύ χειμώνα. Εκείνη τη χρονιά, το 1621, οργανώνεται η πρώτη γιορτή ευχαριστιών στον Θεό που τους βοήθησε να επιβιώσουν, και ευγνωμοσύνης για τους ντόπιους κατοίκους της Αμερικής για τη βοήθεια και την αρωγή τους. Από τότε καθιερώθηκε ως εθνικός τριήμερος εορτασμός, με κεντρική ημέρα την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου, και καθολική αργία. Οι οικογένειες συγκεντρώνονται στο πατρικό της οικογένειας και γιορτάζουν με πλούσιο δείπνο και άλλες εκδηλώσεις. Με τους μαθητές του σχολείου μας ακολουθήσαμε το ταξίδι του Mayflower και μιλήσαμε για τις περιπέτειες των πρώτων αυτών αποίκων, Των Pilgrims, των προσκυνητών, και την αρχή της νέας τους ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »