Αναγνωρίζοντας τη σημασία του Τουρισμού για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας της περιοχής μας, η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας και η Πρόεδρός της κ. Φλέγκα Σοφία σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας  απέστειλε  στα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας τα εγχειρίδια του προγράμματος “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΟΥ”.

Μέσα από το καινοτόμο υλικό του, ειδικά ανεπτυγμένο για την αξιοποίησή του από τους νεαρούς μαθητές, το πρόγραμμα «Φιλοξενία μου» έχει ως στόχο την ενεργό εμπλοκή και την διαδραστική γνωριμία των μικρών μαθητών με τις αρχές και τις μεθόδους της επιχειρηματικότητας, την  έννοια της φιλικής προς το περιβάλλον τουριστικής ανάπτυξης καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και δημιουργίας που κρύβει ο χώρος. Ταυτόχρονα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν στην πράξη τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της χώρας μας, τις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε τόπου, τον πολιτισμό και την παράδοσή του καθώς και την αξία τους. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η συνειδητοποίηση της μοναδικότητας κάθε γωνιάς της πατρίδας μας καθώς και της ευθύνης για την προστασίας της. Παράλληλα, εμπεδώνεται με τον καλύτερο τρόπο η αρχή του σεβασμού απέναντι σε διαφορετικούς πολιτισμούς και λαούς ως θεμέλιο τόσο της φιλοξενίας όσο και της ταυτότητάς μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας, την Πρόεδρό της κ. Φλέγκα Σοφία καθώς επίσης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για τη δωρεά των βιβλίων τα οποία από σήμερα κοσμούν τη βιβλιοθήκης μας και θα γίνουν «εργαλεία» μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »