Με κέφι και χαρούμενη διάθεση, αλλά και με σύμμαχο τον καλό καιρό, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποίησε η Β΄ και η Γ΄ τάξη την πρώτη τους εκδρομή στη Λαμία και στη Στυλίδα.

Πρώτη στάση, η επίσκεψη στη Βιομηχανία Γάλακτος Lami, στην είσοδο της Λαμίας. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις διαδικασίες παραγωγής γάλακτος μέσω του καθαρισμού, της παστερίωσης, της ομογενοποίησης, αλλά και να δουν από κοντά τις σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου γίνονται όλα αυτά. Στο τέλος, απόλαυσαν το κέρασμα της επιχείρησης, ένα μικρό γάλα κακάο, για το οποίο ευχαριστούμε πολύ!

Η επόμενη στάση ήταν στην Στυλίδα στην Παστελοποιία Ρούμελη Αφοι Μπακογιάννη. Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης με πολλή χαρά υποδέχτηκε τους μικρούς/ες μαθητές/τριες και τους σύστησε όλα τα προϊόντα που παράγουν. Κατόπιν, φορώντας όλοι προστατευτικό σκουφάκι στο κεφάλι, κάτι που τα παιδιά το βρήκαν πολύ διασκεδαστικό, μπήκαν στο εργαστήριο και είδαν από κοντά την παραγωγή μαντολάτου και παστελιού. Δεν έλειψαν κι εδώ τα κεράσματα, παστέλια και μαντολάτα, τα οποία ο κ. Μπακογιάννης πρόσφερε πλουσιοπάροχα στα παιδιά. Για ακόμη μια φορά η σκέψη του ήταν σε όλους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, όπου έστειλε κι εκεί τα κεράσματά του! Τον ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική  και γενναιόδωρη αυτή χειρονομία!

Ένα μικρό διάλειμμα στις εκπαιδευτικές επισκέψεις έγινε στο Πάρκο Λαού της Στυλίδας, όπου οι μικροί μαθητές χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα στην παιδική χαρά του πάρκου κι έζησαν ξέγνοιαστες στιγμές.

Επόμενη και τελευταία επίσκεψη ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός STAR Κεντρικής Ελλάδας. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στα στούντιο του σταθμού και ανακάλυψαν τα μικρά «μυστικά» των δημοσιογράφων που παρουσιάζουν το δελτίο ειδήσεων. Μαγεύτηκαν από τις κάμερες, εντυπωσιάστηκαν από το πλατό κι έφυγαν όλοι με την επιθυμία να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα! Ο σταθμός έδωσε στους μικρούς επισκέπτες ένα ντοσιέ με σημειωματάριο και στυλό, καθώς γιορτάζει την συμπλήρωση 30 χρόνων  λειτουργίας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου εκπέμπει. Ευχαριστούμε κι ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της έγκυρης κι αντικειμενικής ενημέρωσης του κοινού.

Οι μαθητές/τριες επέστρεψαν στο Καρπενήσι γεμάτοι κεράσματα, αλλά και γεμάτοι με νέες εικόνες, καινούριες γνώσεις κι ευχάριστες εμπειρίες από όλα τα όμορφα μέρη που επισκέφτηκαν!

Την εκδρομή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μαρία Κρεμοπούλου, κ. Ντίνα Κοντομήτρου, κ. Εβελίνα Σιδέρη,  κ. Δέσποινα Σικαρίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »