Με σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» και στο πλαίσιο της 10ης μέρας σχολικού αθλητισμού οι μαθητές του σχολείου μας την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, στο χώρο του γηπέδου του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου υλοποίησαν αθλητικές δράσεις / δραστηριότητες προκειμένου να αναδειχθεί η ωφελιμότητα της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής στον άνθρωπο.

 

Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν αγωνίσματα στίβου, όπου οι μαθητές-τριες περνούσαν με διαδοχική κυκλική σειρά και με βιωματικό τρόπο τους παρουσιάζονταν το κάθε αγώνισμα και  στην πορεία το πραγματοποιούσαν. Επίσης οι μαθητές /τριες έλαβαν μέρος σε άλματα εις μήκος, σε ρίψεις ελαστικής σφαίρας, σε σκυταλοδρομίες και δρόμους ταχύτητας.

Επιπλέον, με πρότασή της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, με το κοινό σύνθημα: «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥ Ζειν – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη), οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην κοινή αθλητική δράση της «πανελλαδικής σχολικής σκυταλοδρομίας». Η ανωτέρω δράση αποτελεί μέρος των αθλητικών δράσεων που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού (και του ευρωπαϊκού προγράμματος “BEACTIVE” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι 130 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου συμμετείχαν στην «πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία» με κοινό σύνθημα «Τρέχω για το ΕΥ». Στην σκυταλοδρομία μας δώσαμε το σύνθημα «Στα 2.315 μέτρα: με λογισμό και με όνειρο, με κίνηση και ΕΥΘΥΝΗ». Οι 130 μαθητές μας περπάτησαν 700 μέτρα από το σχολείο μέχρι το  γήπεδο του Γυμνασίου της πόλης μας και αντίστροφα. Στο γήπεδο το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, μαθητές και εκπαιδευτικοί διένυσαν περπατώντας μια απόσταση 2.315 μέτρων, ίση με το υψόμετρου του επιβλητικού Βελουχιού, του βουνού στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένη η πόλη μας και το σχολείο μας. Ακολούθησαν δρόμοι ταχύτητας και σκυταλοδρομίας με στόχο, αξιοποιώντας τη δύναμη της κίνησης και του αθλητισμού, να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και στις «πράσινες» επιλογές μετακίνησης και άθλησης που αναζωογονούν τον άνθρωπο και τον πλανήτη μας. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης μας συνδέονται στενά με τα μεγαλοπρεπή βουνά και τα πυκνά δάση που την περιβάλλουν και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών για τη διατήρηση και προστασία τους θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και καθήκον της εκπαίδευσης.

Όλες οι δράσεις οργανώθηκαν από τους Εκπαιδευτικούς ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής κ. Κοντομήτρου Κωνσταντία και κ. Βουτσέλη Δήμητρα με την υποστήριξη  των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »