Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουλίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο του Καρπενησίου η έναρξη του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών «Antonio Vivaldi».

Συμμετείχε, εκτός των άλλων χορωδιών, η παιδική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου υπό την διεύθυνση της Μουσικού του σχολείου Μαρίας Κακουράκη ΤΕ16 (mezzo soprano).

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση των χορωδιών και χειροκρότησε την πολύ καλή απόδοσή τους. Ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και τη Μαέστρο τους, αγκάλιασαν με το χειροκρότημα τους οι ακροατές. Ακούστηκαν από την σχολική χορωδία τα τραγούδια: Το τριαντάφυλλο (Χατζιδάκη), ο Κυρ Αντώνης (Χατζιδάκη), Μενεξέδες και ζουμπούλια( πολίτικο), Από ξένο τόπο (πολίτικο), Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ(Θεοδωράκης). Μέλη της παιδικής αυτής χορωδίας συνόδευσαν τα τραγούδια χορεύοντας ξεσηκώνοντας το κοινό.

Τη σχολική χορωδία συνόδευσε ο κ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος στο πιάνο, ο κ. Δημήτρης Ζαρμπούτης στο μπουζούκι, και ο μαθητής της Δ΄ τάξης του σχολείου Σπύρος Γιαννόπουλος στο τουμπερλέκι.

Στο τέλος της παρουσίασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, επεφύλασσε έκπληξη η μαέστρος Μαρία Κακουράκη, προκειμένου να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Καρπενησίου για την φετινή φιλοξενία και υποστήριξη που της παρείχαν και τραγούδησε με την φιλοξενούμενη φίλη της, σοπράνο Αθηνά Βασιλείου το «Κάνε το δάκρυ σου χαρά» του Μάνου Χατζιδάκη.

Παιδιά και γονείς αποχώρησαν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που τους πρόσφερε το Φεστιβάλ Βιβάλντι, να ανακαλύψουν τη μουσική, να την αγαπήσουν, και να θέσουν ως στόχο την συμμετοχή στην Φιλαρμονική Καρπενησίου, την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου και φυσικά την συνέχεια της σχολικής χορωδίας.

Ως Διευθυντής του σχολείου οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Μουσικό κ. Κακουράκη Μαρία και την παιδική χορωδία για την εξαιρετική προετοιμασία και παρουσία τους στο Φεστιβάλ. Επίσης θερμές ευχαριστίες στους γονείς και κηδεμόνες για την έμπρακτη και συνεχή στήριξή τους.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον κ. Ξενάκη Γεώργιο και τον κ. Ξενάκη Διονύσιο για την πρόσκληση να συμμετάσχει η παιδική χορωδία του σχολείου στο Φεστιβάλ.

Δράσεις σαν κι αυτή ίσως να αποτελέσουν αφετηρία αναγέννησης νέων ιδεών, έμπνευσης για τους μικρούς καλλιτέχνες και ένα καλύτερο αύριο για την τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »