Ήταν Τρίτη 9-5-2023, όταν «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου επισκέφθηκε η δημιουργική πνοή μια άλλης συγγραφέως, της Ζωρζ Σαρρή, στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου. Τότε που η θεατρική ομάδα της παιδικής σκηνής του θέατρου Alhambra μετέφερε με μοναδικά ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο στο σανίδι το δημοφιλές μυθιστόρημά της: « Ο θησαυρός της Βαγίας».

Κι έτσι αναπάντεχα γέμισε η σκηνή της πόλης μας, αλλά και η καρδιά μας με θαλασσινό αεράκι, ήλιο λαμπερό, χρώματα, αρώματα και μουσικές καλοκαιριού! Οι καλοκαιρινές διακοπές μιας οικογένειας στην Αίγινα, οι μυστικές εξερευνήσεις και οι τολμηρές περιπέτειες των παιδιών  για να βρουν έναν κρυμμένο θησαυρό από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μας ταξίδεψαν σε έναν κόσμο γεμάτο αυθορμητισμό και ξεγνοιασιά, αλλά και γεμάτο με αξίες αληθινές και διαχρονικές!

Οι μελωδίες από το ακορντεόν της Ζωής Τηγανουριά, τα τραγούδια, οι χορογραφίες έδωσαν άλλες νότες στη σχολική καθημερινότητά μας, νότες γέλιου, κεφιού και χαράς!

Γι αυτό, ευχαριστούμε τον  Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας  για την πρωτοβουλία να παιχτεί στην πόλη μας αυτό το θεατρικό έργο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ευρυτανίας καθώς και τους αρωγούς και συνδιοργανωτές της προσπάθειας: τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης του Καρπενησίου (Σ.Γ 1ου Δ.Σ. και 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, Σ.Γ 2ου Δ.Σ. και 2ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, Σ.Γ 3ου Δ.Σ., 3ου Νηπιαγωγείου, Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, Σ.Γ 4ου Δ.Σ. και 4ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου), την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου, τον Δήμο Αγράφων, την ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ Καρπενησίου και το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα ευχαριστούμε και περιμένουμε κι άλλες τέτοιες ενέργειες που καλλιεργούν και μορφώνουν την ψυχή και το πνεύμα των παιδιών μέσα από τον «Θησαυρό της Λογοτεχνίας» μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »