Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 7 Απριλίου, ο εξαιρετικός συγγραφέας και φιλόλογος Διονύσης Λεϊμονής. Η επίσκεψή του γέμισε με χαρά τους μαθητές καθώς είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη γνωριμία μαζί του, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του.

Ο κ. Λεϊμονής απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τη ζωή του, το έργο του και τον τρόπο συγγραφής ενός βιβλίου. Τους είπε ότι η συγγραφή βιβλίων είναι το χόμπι του, ενώ τα ενθάρρυνε να ασχολούνται με τη λογοτεχνία, να διαβάζουν βιβλία και να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες.

Στη συνέχεια μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο συζήτησαν κάποια από τα έργα του. Πρώτα τον Θαλασσοσφυριχτή, μια συναρπαστική περιπέτεια που εξελίσσεται στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, στη συνέχεια Το παιδί με τη φουστανέλα ένα συγκινητικό και λυρικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την αναπηρία με ένα ηρωικό γεγονός και τέλος τη Στραβοκώσταινα, το εξαιρετικό έργο του Εφταλιώτη που προσπαθεί να το κάνει πιο προσιτό στις πιο μικρές ηλικίες.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Διονύση Λεϊμονή για την επίσκεψή του και τις πολύτιμες συμβουλές του.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τον κύριο Καλαντζή Κωνσταντίνο, Διευθυντή του Ξενοδοχείου Απολλώνιον,  για την δωρεάν και ζεστή φιλοξενία που πρόσφερε στο Συγγραφέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »