Μια  ξεχωριστή εμπειρία έζησε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 μια αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας και συγκεκριμένα οι μαθητές /τριες της Α΄ και Β΄Τάξης  που επισκέφθηκαν τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ,Στόχος.

Ο στόχος της επίσκεψης διπλός: από τη μια να γνωρίσουν  οι μαθητές /τριες τον χώρο, τον εξοπλισμό και τον τρόπο που λειτουργεί ένας Ραδιοφωνικός Σταθμός και από την άλλη να παρουσιάσουν στους ακροατές την αναβίωση ενός πανάρχαιου έθιμου που σχετίζεται με τον ερχομό της Άνοιξης.

Εκεί με μεγάλη χαρά τους υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης και παρουσιαστής του Σταθμού κ. Ηλίας Τσώνης και τους ξενάγησε στους χώρους του Σταθμού. Τους έδειξε  τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που απαιτείται για να υπάρξει ένα στούντιο , καθώς και με ποιον τρόπο βγαίνει στο <<αέρα>>και μεταδίδεται ζωντανά μια εκπομπή.

Στη συνέχεια άκουσαν το ηχογραφημένο πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει για το καλωσόρισμα της Άνοιξης .Ενθουσιάστηκαν πολύ, όταν άκουσαν τις φωνούλες τους και τις φωνούλες των συμμαθητών τους να απαγγέλουν ποιήματα , να  αφηγούνται  έθιμα και μύθους για την Άνοιξη και  να τραγουδούν όλοι μαζί<< Τα Χελιδονίσματα-Τα κάλαντα της Άνοιξης>> .Πραγματικά ήταν μια υπέροχη εμπειρία !

Για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τους μαθητές /τριες κ. Βασιλική Γιαννουλάκου , κ. Δήμητρα Βουτσέλη , κ. Δέσποινα Σικαρίδου ,κ . Βασιλική Μήλα ευχαριστούν θερμά τον κ. Ηλία Τσώνη για την άριστη ξενάγηση.

 

Ακούστε την εκπομπή.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »